2010. július 21., szerda

ViViD-Precious (kislemez)

Bár talán elhamarkodottnak tűnhet az állításom, de a ViViD-nek eddig még nem sikerült egyszer sem rémes albumot összehoznia, és ez ezúttal sem alakult másképp. Sőt, a 6852-es eladási számmal nemhogy a 15. helyen kötött ki az Oricon-on, de ez eddig a ViViD legjobban fogyó kislemeze.

Ez ugye részben köszönhető a fantasztikus promónak is (lásd, vetkőzős pv) valamint a nagyon korai beharangozásnak (márciusban vagy áprilisban már tudtuk róla, hogy jön)
A dalok nagyszerűek lettek, bár a Precious címadó dala nem teljesít túl jól, de még így sem mondható rossznak. A Bright red garden egy frissítő, üde, a survive egy dumás (a hard rapping miatt) az Akujo Tricky pedig egy keményebb rock track a lemezről.
A pv-ről pedig csak annyit, hogy: a meztelen felsőtestek felső részén kívül sok érdekes dolgot nem találni benne. Ezt a laikusoknak mondom, ViViD fanok imádni fogják.
A borító ötletes kis dolog lett, szépen kidolgozva. Ha már a kislemez meghatározó szimbóluma, eleme az óra, miért ne virítana a cover-en is? :)
Összvissz tehát a ViViD ismét kellemeset alkotott, bár hozzá kell tennem: jó lenne ha a hosszú stíluskeresgetés után végre igazán rátalálnának a saját egyéniségükre, és akkor nem lennének akkora mezsgyék az egyes dalok között.


A lemez értékelése: 8/10

Precious
Előadó: ViViD
Megjelenés: 2010. 07. 07

A dalokról

Precious
Noha általában (vagyis szinte mindig) a főcímdal a nyerő track, a Precious ez esetben nem teljesen tölti be ezen szerepét. Legalábbis azok, akik a különleges hangzáshoz vannak szokva, átlagnak fogják érezni a Precious-t, olyan rockszerűségnek. Én is csak annyival intézném el, hogy "nem nagy szám".
A dallam felejtős, a zenekar se erőlteti meg túlzottan magát, enyhén szólva erős űrt éreztem, hogy a srácok elrendeztek minket ezzel a 4-es minősítésű dallal, szép kis hiányérzetet okozva ezzel.

Értékelés: 4*

Bright red garden
Egy western film eredeti helyszínén egy kocsmában ücsörgő helyes cowboy kölyök sóhajtozik. Nem neki való ez a rémuncsi környezet, ahol a legérdekesebb esemény egy vadrégi falióra kattogása. Nevezzük Shin-nek (Lucky Luke) a lovászgyereket akihez hamarosan csatlakozik egy banda kedves gonosztevő, Ko-Ki, IV, Reno, Ryouga (a Dalton fivérek) céljuk pedig nem más, mint elütni az időt egy kis zenével.
A Bright red garden általam elképzelt sztorija persze mindenki fejében másképp kerülhet illusztrátor keze alá, de az biztos, hogy a kislemez legérdekesebb, legizgalmasabb és fantáziadúsabb track-je lett a dal a maga bolondságával, nagyszerű az összhang, minden úgy jó, ahogy. Nem hiába juttatta eszembe a régi szép időket, amikor a ViViD nem egy kemény rock bandaként akart tetszelegni, hanem néha átálltak az oshare kei őrült világába bohóckodni kicsit. Több ilyen dalt követelünk!!!
Értékelés: 5*

survive
Az előző ökörködést komolyabb rock szerzemény követi a survive formájában.
A kezdés rögtön a refrénre fókuszál, de azért még nem rántja le minden titokról a leplet. Például a metál-ordításokról, Shin mélyített hangjáról, a röhögős beszólásokról (hahaha) de most megtettem én helyette. Spoiler koktél! :D Néhol kedves, néhol erőteljes, ütős dal, pont ettől lesz olyan izgalmas.
Értékelés: 5*

Akujo♂Tricky
A kislemez legerősebbre sikerült rock termése. A kemény dallamhoz jön egy kis effekt bomba ViViD módra, plusz kapunk egy adag Erős Pistás hangszerelést. Mindezek ellenére a dal (Shin kevésbé érdes hangjának köszönhetően) lágyul egy picit, de még így is hihetetlenül energikus marad. Jó track, bár nem a kedvencem a lemezről.
Értékelés: 5*

Precious PV
Órával fémjelzett borító, óraketyegés a Bright red garden-ben, most pedig itt az órafanatizmus továbbfejlesztett verziója: óra főszereplő a pv-ben! Persze, nincs egyedül, Shin-ék félig meztelenre vetkőznek, amit persze jól megvágnak, nehogy már kiderüljön, hogy a tagok is ugyanolyan földi teremtmények mint mi, mellkassal és hassal XD (bár szerintem a ViViD fangörlök nagy részét fel kellett volna locsolni egy cenzúrázatlan verzió láttán, szóval talán jobb ez így :-) Ha az én véleményemre vagytok kíváncsiak, szerintem kiapadt az ötledoboz, ezért kellett pucérkodnia a srácoknak. Az effektek közül egy-kettő még ötletes (pl. hóesés) bár azoknál sem igazán értettem, mit keresnek a videóban. Aztán ott van az a szoba, ami mintha minden ViViD klip helyszínéül szolgálna. Legközelebb valami eredetibb helyet és pv ötletet akarunk!!! És még valami: a Bright red garden-nél írtam a cowboyokról. Nos a meztelen jelenet után eszembe jutott, hogy...Ki látta a Túl a barátságon című filmet? :D
Értékelés: 4*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése