2010. október 28., csütörtök

SuG - RPG ~ Rockin' Playing Game (kislemez)

SuG-kinek mond valamit ez a név? Jó, hogy mindenkinek. Aki japán zenével kapcsolatban kutakodott már a neten, biztosan találkozott a 2006-ban alakult bandával, akik népszerűsége máig töretlen, nemcsak Japánban, de Európában, sőt Magyarországon is.

2 album, EP és számtalan single után itt a SuG legújabb kislemeze, amely már most hatalmas siker, ami nem is csoda: jó kis single-el van dolgunk.
Már maga a cím csalogató: RPG játék? Ó, dehogy! Rockin'Playing Game! De az se szomorkodjon, aki ezt nem találta el, hiszen a PV ötlete nagyon is RPG-s lett, de hogy miért, arról lentebb olvashattok részleteket. (bár megtekintés alapján még jobban átjön a fíling :D)
Hangzás terén az együttes a bevált rock hangzásvilág mellett bevállalta az elektro-t, ami nem meglepő mostanság, már csodálkoznánk is, ha ez nem így történt volna. Ennek ellenére szépen egyensúlyban tartották a dolgot: az R.P.G során eléggé érződnek az effektek, a don't stop da music-ban jól hátraszorulnak, hogy aztán a 16 bit HERO-nál ismét előbújjanak rejtekükből, de itt már agykínzó-fülsüketítő módon. Oké, 8 bit, meg 16 bit, de ez azért már túlzás.
A borító igazán aranyos a maga kalóz-sárkányaival és bolondgombáival, pont mint Takeru-ék, akik szerencsére helyet kaptak a cover-ön.
Igazán hallgatható, élvezetes oshare-kei darab!

A lemez értékelése: 9/10

R.P.G~Rockin' Playing Game
Előadó: SuG
Megjelenés: 2010. 09. 01.


A dalokról



R.P.G~Rockin'Playing Game
Amikor először meghallgattam furcsa volt. Amikor másodszor nem érdekelt. Harmadszorra beleszerettem :D
Talán van valami abban a "szerelem és gyűlölet közt csak egy kis határ van" szappanopera szövegben, amit gyakran hallhatunk felnőttek szájából kicsusszanni.
Az R.P.G-ben csalódtam, de kellemesen, mert a PV-jével együtt annyira édes oshare zene, hogy nem lehet nem szeretni. (vagyis lehet, csak akkor még nem hallgattad elégszer)
Takeru hangja aranyos, ami tökéletesen illik a bolondos dallamhoz, mely ugye az elektronikus effekteknek is köszönhető-egyszer. Azonban az együttes munkája mindent visz, szinte elsiklunk a computer zene fölött, sőt talán észre sem vesszük azt, olyan jól elnyomják a gitárokkal és a dobbal. Tehát, nincs is itt mit túlspirázni: egy többhallgatásos jó zene ez, amihez erősen hozzájárul a hozzákészült PV ereje. (lentebb)
Értékelés: 5*


don't stop da music
A cukiskodás után egy keményebb terepre lépünk, ahol a rock igazán érvényesül-jó néhány elektro effekt mellett természetesen. A kezdés fantasztikus, nyomja előre a dalt, meg persze a hallgatót is, közben néha olyan érzésünk van, mintha egy villamoson ülve folyamatosan nyomnák a leszállás gombot, aztán nyílnának az ajtók és leszállnának a népek. Ezek az effektusok milyen asszociáltak :O:D
Közben persze csemegézünk rendesen az épp mp3-unkon hallgatott don't stop da music-ból, amit hál'Istennek (meg a zörgő villamosnak) senki nem hall, így senki nem szól be, hogy halkítsd le azt a....
Na, igen, aztán fangörl sikoly: Takeru reppelve nyomja a dalt egy jó darabig, majd a refrének erejéig kiereszti hangját, közben a jó öreg technikának köszönhetően sikításokat hallhatunk, mintha egy koncerten lennénk. (lehet a legutóbbi koncerten vették fel a fanok sikolyait, hogy abból is effektet csináljanak :D)m nevezném az R.P.G folytatásának, mert totál más, de akik a heavy zenét szeretik, örülni fognak neki.
Értékelés: 5*

16bit HERO 3
Dilinyós számítógép zenével kezdődik a dal-és így is folytatódik, persze kap egy adag rock körítést, ettől lesz egyszerre édes, kemény na meg persze bolondság, de pont ettől szerethető. Az elektropop elemektől egyszer kawaii riadót fújsz, máskor agyvérzést kapsz, annyira idegesítőek. De egy biztos: legalább érdekes, csak rövid.
Értékelés: 4*

R.P.G~Rockin'Playing Game PV
Kétkedve álltam neki az R.P.G. klipnek. Egyszerűen annyi klisét láttam mostanában, hogy igen, unom már a banánt. elegem van a fehér árnyalatú háttérből, a gagyi, ezerszer ellőtt effektekből és magából a szándékból, hogy egy PV csak arról szóljon, hogy egy banda zenélget. Még jó, hogy az R.P.G. klipje nem ilyen lett...
Na jó, persze az a fehér háttér ott is befigyel, de többről van itt szó kérem szépen. Ugye, maga a szó, hogy RPG. Az egy RPG vadrégi számítógépes játék (amit én még ma is szeretek:D) aminek alapja, hogy hősünket feltuningoljuk, hogy az szörnyket győzzön le, kártyákkal harcoljon, stb. Már maga az alapötlet is szép volt a srácoktól, mert jó játékok voltak ezek. A kivitelezés meg még érdekesebb: a srácok zenélgetnek, közben RPG hátterek előtt ugrálnak, Takeru pedig bekerül az RPG világába, ahol szörnyek társaságában séta-fikál, sőt ír is-egyszer, csak tudnám, hogy mit.
Szóval jó kis klip lett, érdemes megnézni, mert igazán aranyos, és azok a gagyi fejek, amiket Shinpei-ék levágnak, az valami nagyon XD.
Értékelés: 5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése