2010. augusztus 4., szerda

Aya Hirano-Hysteric Barbie (kislemez)

Aya Hirano-ra igazán Speed Star című albuma végighallgatásakor figyeltem fel, és egy igazi kellemes csalódásként könyveltem el a dolgot. Legújabb kislemeze, a Hysteric Barbie-nál már nyoma sem volt kellemes csalódásnak. Örömmel hallgattam, hogy az énekesnő újabb nagyszerű trackek-kel örvendeztetett meg bennünket.

Hirano legújabb kislemeze megkérdőjelezhetetlenül jó lett. Elkezded hallgatni aztán még, még, még. Ezek után örülhetünk, hogy Aya nemcsak egy dalt nyomott a korongra, hanem két másik is támogatja a Hysteric Barbie sikerét.
A címadó dal bravúros kezdő lökésként, igazi energikus pop-rock dal, amit a fülbemászó Kiseki no Iro követ. A kislemez utolsó dala is nagyon kellemes, nyárias, és tegyük hozzá, hogy Aya hangja mindhárom track-ben nagyon tiszta.
A pv édesen kritizáló, a cd borító a "tökéletes festett magazinbaba" paródiája.
A Hysteric Barbie hihetetlenül üdítő nyári szerzemények gyűjteménye, amit nagyon-nagyon erősen ajánlott meghallgatni.

A lemez értékelése: 10/10

Hysteric Barbie
Előadó: Aya Hirano
Megjelenés: 2010. 06. 23


A dalokról


Hysteric Barbie
Ki ne ismerné az Egg* vagy netán a Vanilla* egyre menő szöszke modelljeit, akik tökéletes frizkójukkal, gyakran pláca giccses aggatmányaikkal tűnnek fel ezen komoly magazinok hasábjain. (*japán divatmagazinok) Ez a szőke divatcica kinézet még nem is lenne probléma, ha nem tudnánk azt, hogy normális ember képtelen végigtipegni azokban a 20 cm-s kampós cipellőkben, amelyekben a csajok vidáman feszítenek valszeg 5-10 perc erejéig. Az elérhetetlen árú ruhakollekciókról meg már ne is beszéljünk.
Minden bizonnyal egy effajta lány lehetett Aya Hisztérikus Barbie-ja, akiről a dal szól.
A track sima vokállal indít, ami nagyon jó start egy efféle energikus rock szerzeményhez. A háttérzene tökéletes, akár Aya vibrálóan erős hangja, ami néha egy kawaii hangszínbe mutálódik, utána azonban rögtön visszakapjuk az originális hangszínverziót, ami egyszerűen csodás.
Kedvenc részem a refrén volt, ami természetesen a tetőpont, de érdemes a többi részre is odafigyelni, mert az egész dal egy gondosan megszerkesztett pop-rock egyveleg lett, amit egyszerűen jó érzés hallgatni. Nem csodálkoznék, ha dorama betétdal lenne, bár a témát eléggé körbehatárolja a dalszöveg.
Értékelés: 5*

Kiseki no Iro
A kicsit Maszkos- Coco Bongo beütésű kezdet után egy laza popdalocskát kapunk fülbemászó dallammal, és Aya nagyon tiszta hangjával. Édes, kellemes, jpop szerzemény, ami helyenként Nox által kreált dalokhoz hasonló stílű. (a hasonló nem azt jelenti, hogy Aya magyar népdalokat énekelne)
Értékelés: 5*

Dahlia
Nagyon tiszta hangzásvilág, elektrós elemek jellemzik a Dahlia kezdését, majd a dallam átvált egy pop-rock féle atmoszférába, de Aya hangja még mindig tiszta, és inkább pop felé húz a dolog. Nyárias track, erre utalhat maga a címalkotó Dahlia virág is. Kedves, aranyos, igazán hallgatható.
Értékelés: 5*

Hysteric Barbie PV
Az ember azt hinné hogy egy cuki-muki cicababa megszemélyesítése csak "gyűlölködő, alázzuk porig a r*bit" módon történhet. Az igazság viszont úgy tűnik sokkal árnyaltabb ennél! Aya nagyon puhán, édes lányos verzióban próbálja megteremteni az elkényeztetett hisztérikát, így senki ne számítson vérre menő girl fightra. Az énekesnő hol kawaii, hol csilli-vili rucikban pózol, bálkirálynőcskét játszik lufikkal a kezében, miközben az "igazi" smink nélkül is tündöklő Aya kozmetikumokkal, szépészeti cuccokkal szórakozik, amiből le is lehet vonni a konzekvenciát: éljenek a natúr csajok!
Nagyon édes videó, és ha jó pár fokkal provokatívabb lenne talán ki is kiálthatnánk Aya-t a japán Avril Lavigne-nek. Youtube-on már megtörtént, bár szerintem ez egy kicsit túlzás...
Értékelés: 5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése