2010. augusztus 5., csütörtök

xRukix-Kanashimanaide (kislemez)

Egy spanyol lány, aki japán kislemezt dob ki? Miért ne! A 18 éves xRukix-nak sikerült, íme a tehetség bemutatkozó single-je.

xRukix neve még nagyon új a japán pop szakmában, ezért nem lehet, szabad elkiabálni semmit sem. Egy tehetséges, 18 éves spanyol fiatalról van szó, aki japán rajongásának köszönhetően vett részt egy online tehetségkutató versenyen (meghallgatáson) amit meg is nyert így kapott szerződést az AKIHABA LOVE RECORDS-nál, június 23-án pedig már első kislemeze is megjelent Kanashimanaide címmel. Ugye mondanom sem kell mennyi jutubus kishölgy kaphatott vérszemet a lány sikerei láttán/hallatán. Viszont azt előre le kell szögeznem, hogy xRukix-ban tényleg van tehetség, mind hang, mind japán kiejtés terén. (a hangja alapján meg nem mondtam volna, hogy nem japán, csak a borító lelőtte a dolgot, apropó borító: valami rémes lett, '99-ben voltak hasonló kivitelezésű sima kép+pocsék szöveg dolgok)
Tény, hogy még fejlődnie kell, és talán az is meglehet, hogy nem a japán zenében fog érvényesülni, de reméljük hallunk még tőle a Kanashimanaide-hoz hasonló kellemes, vidám dalokat, amik akkor már az ő tollából származnak.


Értékelés: 8/10
Kanashimanaide
Előadó: xRukix
Megjelenés: 2010. 06. 23


A dalokról


Kanashimanaide
Nevezhetnénk akár urbanizációs-pop track-nek is, a kezdésnél mintha Tokióban mászkálnánk fel-alá, japánokkal fotózkodnánk, sakura fák alatt bújnánk el-magyarul turistáskodnánk egy napot a fővárosban. Kezdő hangszerként a gitár tűnik fel, ami később is megmarad, sajnos jórészt a számítógépzene által elnyomva. Ennek ellenére nagyon jó hangulatú dalocska ez, olyan animés beütésű szakürás jpop track, ami Momoi Halko (szintén jpop énekesnő, de original) keze nyomát tükrözi mind zene mind dalszöveg terén. xRukix azonban szépen magáévá tette a dalt, ha nem tudnám, hogy nem japán anyanyelvű énekes énekelné, elhinném, hogy ez a lány tős-gyökeres japán. Vagy az is lehet hogy csak túl sok animét nézett? :O :)
Értékelés: 5*

Non-Dimension
A Non-Dimension egy jóval vidámabb, bolondosabb, kawaiibb és erőteljesebb track kislemeztestvérétől, plusznak pedig még valódi zenekar által játszott alapot is kapunk. Hogy azonban ne legyen minden olyan tökéletes, egy fokkal kevésbé érdekes dallamot kapunk, a Kanashimanaide hangzásvilága legalábbis egy kicsivel jobbnak tűnt számomra, viszont az eltérés lényegében olyan apró, hogy azt is mondhatnám: ízlések és pofonok. A refrén nagyon aranyos, főleg ahogy a lány megjátsza, hogy nem tud angolul beszélni, így csak egy dimensón-ra futja, de valahogy ez is része az illúziónak-szóval legyen.
Értékelés: 5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése