2010. augusztus 22., vasárnap

Gackt-Ever (kislemez)

Gackt-ot a jrock vezető egyéniségeként ismerhetik a japán fanok, aki mindig törekszik a minőségi mérce elérésére. Legalábbis eddig nagyon úgy tűnt, most viszont legújabb kislemeze, az EVER kapcsán igen megkérdőjelezhető, hogy folytatódni fog-e az énekes sikerszériája, ha a nemrég elkezdett úton halad tovább...


Gackt még csak pár hónapja csatlakozott az Avex Trax lemezkiadó céghez, azonban a váltás máris erős nyomokat produkál. Gackt legelső avex-es kislemeze, az EVER annyira rossz, hogy még egyszeri hallgatásra sem ajánlanám. A címadó EVER egy üres, hivalkodó, érdekességet mellőző track lett, míg Gackt korábbi, Uncontrol című dalának csúnya hibákkal teli remixe még csak nem is emlékeztet az énekeS korábbi kvalitására.
A borító pont olyan rémes, mint maga a korong (a DVD verziós sokkal jobb, de drágább is, ugye, a pénzünkért egy totálisan átps-elt dolgot kapunk, aminek annyi köze van Gackt-hoz, hogy elvileg látszanak a körvonalai) A grafika és a beállás is furcsa, Michael Jackson-ra emlékeztető, de mindenesetre illik a finoman szólva "homokos" stílusú pv-hez.
Mindent egybevéve: az Avex elrontja Gackt-ot, aki reméljük rájön erre és leáll az effajta műzenékkel, mielőtt még késő lenne és elveszítené jópár rajongóját.

Értékelés: 2/10


EVER
Előadó: Gackt
Megjelenés: 2010. 07. 28


A dalokról

EVER

Általában a kislemezek címadó dalai jól szerepelnek. Az általában nem vonatkozik a az EVER-re, ami összvissz egy unalmas, hallgathatónak hallgatható, de nem érdemes kategória szülötte. Egyedüli érdekes elem a hangszerelés, a rockos hangzásvilág, a dallam viszont olyan mértékben nem lett kihasználva, hogy üres fejjel és szívvel hallgattam végig a dalt, és elég is volt egyszeri hallgatásra.
Értékelés: 2*

Uncontrol Kyoukiranbu edition
Már az eredeti Uncontrol sem volt egy minőségi termék, ez a verzió azonban hülyeségben még azt is felülmúlja. Eltúlzott elektro elemek, pocsék hangszín, az egész mint egy nyers Low Quality-s cucc. Nem tudom mikor fajult el ennyire ez a dolog, de ha Gackt ilyen szörnyűségekkel folytatja tovább pályáját, ne számítson ívelő karrierre-max lefelé vezető irányba...
Értékelés: 2*

EVER PV
Senki sem veheti el a fájdalmad
Mondjanak bármit is, sose változtass az utadon
-áll egy kultmozi hirdetőtábláján. Az elgondolkodtató kezdés után mindenki egy fejtágító-spirituális klipre számít folytatás gyanánt, ezért is akkora a csalódás.
Egy kissrác lóg be a mozi előadó termébe, hiába mondja neki a szekus bácsi hogy na húzzál ki, törpe, fiatal vagy te még ehhez. Meglepetésünkre ki más koncertezne, ha nem egy enyhén szólva is ősb*zi kinézetű Gackt, aki tüzelő kakast megirigylő módon ropja kettő jobbra-kettő balra "táncát", ami már 20 másodperc után unalmassá válik, de úgy tűnik, a tömeg élvezkedik még az elvileg latinos-romás jellegű táncon, ami-tegyük hozzá-egyik műfajhoz sem hasonlít, de jó látni, hogy legalább az énekes és a tömeg élvezi a dolgot. Közben mintha maga a terminátor figyelné az eseményeket kiberszemüvegén keresztül, legalábbis nagyon ez jött le a "Target" ("Célpont) és egyéb effektes elemek láttán. A klip befejezése is rémes, érthetetlen, az egyetlen levont következtetés talán annyi, hogy a "szekus bácsik igazából mindig többek, mint amiknek kiadják magukat".
Értékelés: 2*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése