2010. szeptember 8., szerda

KAT-TUN-No More Pain

A fiú bandákról általában meg van a véleményem. Kezdjük ott, hogy már az elnevezés "fiúbanda" is utal arra, hogy leginkább csajoknak készült formációval van dolgunk. Habár a Backstreet Boys és egyéb ilyen szellemiségű bandák kora már lejárt jópár éve, azért a japán piac még mindig hemzseg a magukat csajoknak áruló fiúegyletektől.


Ilyen fanservice-es banda a 2001-ben alakult KAT-TUN is, akik igen csak szép rajongói klubnak örvendhetnek Japánban és a tengerentúlon egyaránt. Ebben a rajongásban persze nagy szerepet játszik:
-a srácok kinézete
-Akanishi Jin kinézete
-Jin hangja
-Koki Tanaka rap-je
-tánctudás
Nem kétlem, hogy az együttesből 2-3 embernek valóban van hangja, de hogy a többiek csak a pofijukkal és szexi csípő-illetve s*ggrázásukkal nyerik el a nagyérdemű figyelmét, az nyilvánvaló számomra. Vagy pár ember csak képtelen érvényesülni a nagy nevek mellett, így el is tűnik a KAT-TUN betűi között.
Érdekes megjegyezni egyébként, hogy nemrég pont egy nagy név, Akanishi Jin lépett ki a bandából, mondván szólózni szeretne. Mi meg is értjük, ahogy azt is tudjuk előre, hogy 80%-os esélyt kapott, hogy eltűnjön a nagy japán szólósok között. Ezek után erősen kíváncsiak lehetünk, vajon mi lesz az együttes sorsa a "főszál" nélkül.
Persze nem akarom én negatívumokkal bombázni a KAT-TUN-t, mert vannak igazán jó zenéik, mégis az én számban a zenéjük elég erős popforgirls szájízt váltott ki sok esetben, és sajnálom, hogy jutubon nincs elég live videó róluk, hogy hallhassuk az igazi hangjukat. Egyet-kettőt láttam, és egyik sem tetszett. Bár tudom, a fancsajok magasról sz*rnak kedvencük hangjára, lehet az bármilyen gáz, sőt még plébekelhet is, a lényeg, hogy ott van a színpadon, nem? :S
Most essen szó egy kicsit az albumról is: sokkal rosszabbra számítottam. A NO MORE PAIN egyik fele igazán nagyszerű dalokat szolgáltat legyen szó bulizós (RIGHT NOW) , hip-hop-os (HELLO) elektropopos (THE D-MOTION) trackről, vagy lassúzós, romantikus
dalról. (FILM, PROMISE SONG)
A lemez másik fele sem lenne túl rossz, ha a srácok mellőzték volna a hihetetlen unalmas pop kliséket, illetve ha nem folytatták volna a korábban megkezdett pornótrack-ek kiadását (MAKE U WET), amik...gusztustalanok. Az meg még undorítóbb, hogy a tinicsajok erre buknak, mert ez "olyan szexi". Legközelebb a WC-ben folyó dolgokról nem írnának, ha már úgyis bensőséges dolgoktól ered meg a fantáziájuk?
Mindent összevetve tehát: black&white. Nagyon ütős és kevésbé slágergyanús trackek alkotják a palettát, de néhány dal meghallgatását feltétlenül ajánlom, ezeket a kedvenc trackek résznél találjátok.
Aki szereti a KAT-TUN-t, úgyis imádni fogja, aki pedig úgy van vele mint én, úgy lesz vele, mint én :D

A lemez értékelése: 7/10

Kedvenc track-ek: NO MORE PAIN, RIGHT NOW, FILM, PROMISE SONG, HELLO

NO MORE PAIN
Előadó: KAT-TUN
Megjelenés: 2010. 06. 16

A dalokról

NO MORE PAIN (N.M.P)

Végre valaki, aki rájött, hogy kezdő dalként introduction-t betenni a világ legnagyobb hülyesége!
A KAT-TUN szépen megoldotta a bevezető track kérdését egy ügyes vágással, ami itt azt jelenti, hogy kapunk egy 45 mp-es nem túl intenzív előkészítést, amit már egy igazi, ütős track követ. Már maga az alapdallam kiváló, így el se lehetne nagyon rontani a dolgot. A srácok viszont tesznek még rá egy lapáttal, és a zenei alapra szépen rákontráznak a ritmusos rap szöveggel, és ugye főként a hangjukkal. A tetőpont hol máshol lenne, ha nem a refrénben, de ez nem azt jelenti, hogy a többi rész el lett volna hanyagolva, ó nem. Minden passzol ebben a trackben, mintha a Don't you ever stop illetve a Hell no folytatását hallanánk.
Értékelés: 5*

Love yourself -Kimi ga Kirai na Kimi ga Suki
A tökély NMP után egy lazább lére fogott track következik, erősebb-gyengébb elemekkel. Maga az alapdallam nem lenne nagy szám, ha nem kapná meg a kellő körítést néhány elektronikus elem, és a rap rész kíséretében.
Értékelés: 4*

FARAWAY
Mesés-szerelmes, hol-volt hol nem típusú dalocska Backstreet Boys beütéssel. Közepes tempójú, r&b-pop track, a romantika kedvelő imádni fogják, a többiek ezután a kijelentésem után pedig meg sem akarják hallgatni mellőzve a nyáladzást.
Értékelés: 5*

THE D-MOTION
Mintha egy japán David Guetta ment volna végig ezen a dalon, rá sem lehet ismerni az eddigi poposkodás után a bandára. Van itt dance, elektrós torzítás, szóval electropop garantálva. Érdekes, hogy a dal alapból rémunalmas lett volna, ezek az eszközök viszont elég erős tartást adnak neki.
Értékelés: 5*

RIGHT NOW
Egy újabb érdekes stílusváltás-ezt nem lehet megszokni. :D A hatásos beatbox előadás után egy igazán különleges hip-hop, electropop dalt kapunk, ami annyira jó, hogy az már furcsa. Furcsa volt viszont az is, hogy a refrén RIGHT NOW-ja nagyon emlékeztet a nyugati Kesha Tik-tok refrén kezdetére, valamint Jason Derulo In my head-jének szintén refrén kezdetére. Persze nem gyanúsítgatok én senkit, tudom, hogy a zene nem vész el, csak átalakul, és akárki is merített akárki ihletéből a tény az tény marad: a RIGHT NOW egy fantasztikus track lett!
Értékelés: 5*

ROCKIN' ALL NITE
Ennyi stílusváltogatás után végre visszakanyarodunk a pop-hoz, helyenként enyhe rock szólamokkal spékelve. Ennek eredményeként kapunk egy érdekes refrénnel rendelkező aranyos dalocskát. A többi rész azonban messze elmaradozik a refrén jóságától, ami így magasan viszi a pálmát.
Értékelés: 4*

Going!
Nyárias dal színes lufikkal-tarkított illúzióként éltem meg az egész dalt. Summer-pop fíling garantálva, kissé őrült dallam őrült elemekkel, de élvezhető naposabb időben.
Értékelés: 5*

SWEET
Fagyis reklámban még el is menne a SWEET, máskülönben viszont unalmas elemektől hemzsegő, már a felénél majd' elaludtam, annyira egyre megy az egész.
Értékelés: 3*

LOVE MUSIC
Mintha egy régi J. Lo-s dalt hallanánk egy kis jpop beütéssel. A versszakok annyira nem érdekesek, a refrén viszont valamivel jobb helyzetbe került.
Értékelés: 4*

MAKE U WET
A "Nedvessé teszlek" cim "enyhén" szólva is árulkodik a dal jellegéről. Egy újabb fangörl meglepi a KAT-TUN ötlettárából pikáns nyögésekkel és annál keményebb szoftpornó dalszöveggel, amiből idéznék egy pár sort, hogy megértsetek miről is beszélek persze angolul, nehogy kisebb gyerekek is olvassák a blogot :D Ha nem tudsz angolul google fordító.

Strip off your lingerie, love juice flowing
Shake your hips up & down, wet mermaid

A naughty bunny


Make u wet, make you wet from inside
I’ll go deep inside you and break you down

Az egy dolog, hogy a csajok megőrülnek ha a KAT-TUN-os srácok szexről énekelgetnek, de az megint más, hogy olyan szókimondóan, ami inkább nyers mint szexi. Nedvessé teszlek, beteszem-kiveszem...Csajok, komolyan erre indulnánk be, vagy a KAT-TUN már nem tud újat kitalálni? :D
Arról már nem is beszélve, hogy maga a dal nem egy nagy szám, bár a srácok biztos a nyögésekre összpontosítottak, hátha azzal elterelik a figyelmet a dal helyenkénti unalmáról. Nem sikerült :)
Értékelés: 4*

RABBIT OR WOLF
Közepes tempójú dal olyan rádióba való szinten. Mintha egy Bleach opening-et hallanék, megnyugtató, néha érdekes, de annyira nem erős track.
Értékelés: 4*

FILM
Izgalmas, romantikus dallam teszi széppé ezt a dalocskát, amit valóban jó érzés hallgatni. A refrén kevésbé ütős mint a dal többi része, de azért ez is a helyén van. A fő tartást és keretet kétségtelenül az instrumental adja, anélkül messzebb lenne a dal a jó minőségtől, így viszont egy nagyon is szép track-et kapunk.
Értékelés: 5*

PROMISE SONG
Már a kezdésből sejteni lehet, hogy egy lassúzós dalt kapunk majd, és láss csodát, valóban. Gyönyörű lassú dal enyhén télies beütéssel, és nagyon szép zongora-hangszeres kísérettel.
Értékelés: 5*

HELLO
A HELLO szépen a lemez végére szorult, pedig köszöntgetés létére megérdemelte volna, hogy a korong elején kapjon helyet, de így legalább egy szép befejezést kapunk nagyon jó alapdallammal, hip-hop alapstílussal, és igazán izgalmas elemekkel.
Értékelés: 5*

NO MORE PAIN PV
Senki ne várjon túl sokat ettől a pv-től. Amilyen izgalmasan kezdődik, úgy olvad bele az egyszerűség mocsarába a dolog, köszönhetően az érthetetlen cselekményeknek (gladiátor szörnyek?) illetve az egyre menő háttér- és effekt hatásoknak. A zene miatt élvezhető, maga az alapötlet sem lenne rossz, ha értenénk miről is szól az egész dolog, valamint a s*gkoreográfia is fontos szerephez jut a táncos részeknél. Nekem enyhe Arashi-Monster pv beidegződésem volt, ezért ha arra 5 pontot adtam, akkor itt legyen 4 :D
Értékelés: 4*

2 megjegyzés:

  1. Szia Drága Timejjám!
    Most megint ide írok, hátha hosszú leszek ^^"
    Nagyon örülök a KAT-TUN-os kritikádnak <3 Mondjuk velük úgy vagyok, hogy szeretem is őket, meg nem is. Van egy pár jó számuk, de ennyi, ezzel még nem is lenne bajom... az egyik fő problémám az velük, hogy vannak most már csak öten és ebből az 5-ből egynek ha jó hangja van (Jinnek volt még az), a többieké nekem olyan semmilyen, pláne Uedáé. A másik az, hogy koncerteken én úgy vettem észre, hogy többnyire playbackelnek, amit én személy szerint nem szeretek. Azért nézek meg egy live-ot, mert kíváncsi vagyok, hogy hangzik élőben, nem megretusálgatva, mint a CD-n, úgyhogy csalódásként élem meg, ha valaki playbackel (jó, persze ha olyan durva egy számhoz a koreográfia, hogy az nem teszi lehetővé a normális éneklést, akkor oké) Na meg mondjuk nekem a japán boybandek (a koreaiakhoz képest) fantáziátlanok... Na de hogy a lemezről is essen szó: féltem meghallgatni Jin nélkül, nem tudtam Kame mennyire tudja egyedül elvinni a lemezt, mert oké, hogy Koki rappelget, Nakamaru beatboxol, de többivel meg nem mennek valami sokra xD De aztán rászántam magam és kerültek ki kedvencek az albumról pl No more pain, Faraway, Promise Song. A szóló számok viszont nagyon semmilyenek lettek. Jó, sokat nem is vártam tőlük, szóval nem mondom, hogy csalódás lett, sem azt, hogy hú de kiemelkedően jó... úgy egy albumnak jó, elmegy azt' ennyi xD
    A kritika mint mindig, most is nagyon-nagyon jó lett <3
    Bocsi, hogy hosszú lettem és csak rizsáztam ^^"
    Puszillak

    VálaszTörlés
  2. Szia Édes Creachanom ^-^
    Nagyon örültem a komidnak. Ezt tiszta szívből mondom. Jó olyan ember véleményét hallani, aki kedveli őket, és mégis képes tiszta fejjel gondolkodni, hallgatni és véleményt írni. Bár több ilyen ember lenne! Amin írtam nekem személy szerint nem a KAT-TUN-nal, hanem magával a fiúbanda fogalmával van bajom, nekem úgy jön le a dolog, mint a Pussycat Dolls esetében-egy énekel(ne ha tudna) a többi csak a seggét rázza.
    Viszont! Valóban voltak jó dalok a lemezen, ezt nem is cáfolom, mert én is rajtahagyok párat a gépen. :)És igen, jó rész volt a rap és a beatbox, ezt sem tagadom. ahogy azt sem, hogy semmilyen részekből sem volt hiány.
    Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, teljesen egyetértek veled,és máskor is írj nyugodtan jó hosszút, az ilyen komikat öröm olvasni :))))
    Puuszííí ^-^

    VálaszTörlés