2010. december 23., csütörtök

LM.C-LET ME CRAZY!! (kislemez)

Akik ismerik legalább "hallomásból" az LM.C-t, azok kétségtelenül tudják, hogy nincs még egy ilyen őrült, bolondos visual kei banda egész japánban. Legújabb kislemezük címe sem szólhatna másról, mint magáról az őrültségről. A kérdés csak az, hogy meg merünk kattanni? Vagy már alapból őrültek vagyunk?


Igazából teljesen mindegy mit válaszolunk, a vége úgyis egy lesz: crazy feelings. Komolyan mondom az LM.C zenéje az, ami képes kihozni az emberből a legidiótább viselkedést, lásd fejrázás a buszon, nyalókázás a nyílt utcán (nem félreértendő) sok egyéb az együttes pv-jéből kiszedett ökörség, ami nekünk lehet fel sem tűnik, másnak meg egyenesen polgárpukkasztás.
A LET ME CRAZY!!!-vel sem voltam másképp, egy újabb funny single amely hol ütős rockerkedős, máshol kedveskedős, de sosem ömlengős. Kezdjük a LET ME CRAZY!!! című fő-fő track-el, ami mindenképp korona a korongon a maga hóbortosságával egy tipikus LM.C lemez lett. Aztán ugye mayáék közlik velünk véleményüket, miszerint vidámság nélkül nincs jövő következő, No Fun, No Future című dalucskájukból, mely az őrültséget a vidámság szintjére emeli. Végezetül pedig egy korántsem filler track-el zárul a kislemez, ami azért már komolyabb hangvételű, de itt se számítsunk azért érfelvágós szövegre vagy dallamra.
A borító pedig...Ha nem ütné a hülyeség szintjét, akkor már gyanús lenne: két őzike egy hatszögletű "csészealj" előtt álldogál. Vajon maya-ék titokban őzeket rejtegetnek otthonaikban? :D
A LET ME CRAZY!!! egy újabb nagyszerű munka az LM.C biográfiájában: teljesen élvezhető, meg van benne az a bizonyos plusz, az X-faktor, aka "kréziség". Kérjük a következőt! :)

A lemez értékelése: 10/10

LET ME CRAZY!!!
Előadó: LM.C
Megjelenés: 2010. 10. 27


A dalokról


LET ME CRAZY!!!
Ez a track tényleg megérdemelte a szalagcímet! (lásd kislemez cím) Nem elég, hogy teljesen azt nyújtja, amit várunk tőle a címe alapján, de kiegészítve kapjuk meg, jó fullosan megpakolva elektro elemmel, meg persze a hagyományos rock ütemekkel. Persze ez alap az LM.C-nél, így nézzük is tovább, mi teszi MÉG nagyszerűvé ezt a track-et: talán az erőteljes kezdés, a lassabb folytatás, a fokozatos hangulati emelkedés, a keményebb, rockos átvezető, vagy a lájtosabb, édes mégsem krémes elektro-rock refrén a maga imádnivaló dallamával?
Igen, kérem, ez mind...

Értékelés: 5*

No Fun, No Future

Akár a LET ME CRAZY!!! folytatása is lehetne a No Fun, No Future, melynek mi más lenne az alap témája, ha nem a vidámság!
Már egy szerepcserével indul ( és folytatódik, ér véget) a dal: maya helyett Aiji énekel, Denki Jason Voorhess-nek öltözve zenélget, maya pedig mi másért lenne felelős ha nem a basszusért, kiabálásért, na meg persze a botrányos nyelvmutogatásért? (lásd klip)
Bár féltem tőle rendesen, a No Fun, No Future egy igazán kellemes csalódás: zéró filler "érték", teljesen LM.C stílus, aranyos kis rock dal ami néha keménykedve próbál a szívünkbe férkőzni, aztán rájön, hogy úgy jó, ahogy van. Nyugis versszakok, keményebb refrének, yeah-na na na na na na na na na :D
Értékelés: 5*

YASHA Hime
Bár a LET ME CRAZY!!!-t bolondos dallamok és krézi hangulat uralta, az együttes mégis úgy gondolhatta, hogy sok jóból is megárt a sok, meg ugye a kivételek mindig erősítik a szabályt, meg hasonló magvas szólások (fogadjunk maya-t legjobb ötletei nyalókázás közben találják el, olyan nyílszerűen) Ennek következtében kaptuk a kislemez 2. legérdekesebb dalát, aminek már elején sejthetjük, hogy készül valami. És valóban meg is történik a csoda: a kezdeti mű nyugodtság kemény rifekbe csap át, majd a versszakok erejéig srácok ismét visszavesznek, az átvezetőben egy picit rányomnak a elektrósabb elemekkel a dologra, ami tökéletesen illik a képbe. A refrén erősebb valamicskét, de nem is az erőteljességen van itt a hangsúly, sokkal inkább a refrén különleges hangulatú dallamán, amely fülbemászó mégsem lapos, megtartja a rock gerincet, mely többször feltűnik a dal során: lásd néhány átvezetésnél, befejezésnél.
Igazán jó track, pazar példa rá, "how not to be a filler". (hogyan ne legyen töltelék)
Értékelés: 5*
A videóklipekről

LET ME CRAZY!!
Egy bolondos zenének csak bolondos klipje lehet. Vagy mégsem?
Szép effektek, egy kis tánci-tánci megspékelve Aiji-ék új stílusával, ami mint tudjuk kislemezenként változó. Erről szól a LET ME CRAZY!! plotja, meg persze egy-két jelenetben feltűnik egy szomorkodó maya, majd egy ugyanezt érző Aiji, aminek igazából értelme nincs, de jól néz ki, ahogy búslakodnak. (és nem vagyok szadista XD) Szóval amint írva volt, értelme nagyon nincs, de már maga a klip stílusa és maya tánca miatt megéri. Meg a kis szomorú Aiji miatt is.
Értékelés: 5*

No Fun, No Future
Mit érne az élet egy kis móka nélkül? Lenne-e jövőnk nevetés nélkül? Egyértelmű a válasz: NEEEM! És nem is akarunk, ahogy mayáék sem, ennek jegyében született a No Fun No Future klipje is, mely végül is egy fellépővideó megspékelve egy jó ötlettel, ami nem más mint a Mad LM.C. Meg ne kérdezzétek mi ez, szerintem csak egy speciális felállás, formáció a klip kedvéért, ami viszont a track-ben is meglátszik, mivel Aiji énekel mayánk helyett! Jó volt hallani, jól nyomja :D
Azért maya fanoknak üzenném, az énekes is beleszól (énekel) párszor, meg ő is részt vesz rendesen a hangszeres kíséretben.
Vicces kis pv lett a sok szerepcserének, a világító rúddal tomboló tömegnek, meg alapból a hangulatnak köszönhetően.
Értékelés: 5*

Egy pic a Mad-ről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése