2009. szeptember 24., csütörtök

Élénk és új visual banda-ViViD!!!


Sorra törik össze a szívünk a legjobb visual kei együttesek feloszlása, szüneteltetése miatt, amikből aztán ugyancsak feloszlás lesz. Az An Cafe szünetel, Sou kilép a Lolita23q-ból, istenem, hová fajul ez a világ? Na, de azért legyünk optimisták. Az emberek fogalmamsincshány százaléka ugyanis még mindig hisz a "ha bezárul egy ajtó, mindig kinyílik egy másik" nevezetű sorsjátékban, és ha jól belegondolunk, lehet benne valami, már ha csak azt is alapul vesszük, hogy egy friss húsokból álló banda próbálja most kinyitni azt az ajtót, egyáltalán nem hiábavalóan. A kérdés csupán az, hogy mi, csajok, felkészültünk-e már ennyi megrázkódtatás után egy újabb szépfiúkból álló jrock bandára? Nanáááá...

ViViD-mond valakinek valamit a szó? Nem, tudom az angol jelentését, köszönöm. De most egy vadiúj visual kei együttes nevét ejtettem ki pici ajkamon, akik még elég újnak számítanak a jrock világában, mármint együttesként. Mert nem, kérem szépen, nagyon is jól tudják ezek a srácok, mi is az a zene, hiszen egyetlen tag kivételével mindegyikük nyomta már együttesekben, amelyek azóta rendre feloszlottak, s a tagok útjai is különváltak. Érdekes, hogy a japánok ezen a téren milyen jól tudják hasznosítani magukat: ’felbomlik a bandád? Menj át máshoz, hátha jobb lesz’ alapon az okosak szépen építgetik a karrierjüket-és egész sikeresen, mondhatni. Így kerülhetett reflektorfénybe a ViViD is, mely tobzódásból jött létre 2009 tavaszán (áprilisban) Az öttagú együttes szép kis felállásból alakult: Shin, az énekes az ex RHYOLITE-ból az Akihabara Shounendan Dennou Romeo-ba vándorolt, végül azonban mégis a ViViD-nél kötött ki, mert az addigi kapuk szépen bezárultak, IV (nem, nem vagyok hülye, se retardált, így hívják a gyereket, igen, én is tudom, hogy hülyén hangzik) ex Kisnate-os, Ko-Ki, valamint Reno a Novelis után jutottak az együttesbe. És persze, ha már itt tartunk, ne feledkezzünk meg Ryouga Úrról sem, aki még jrock szűz, ugyanis tiszta lappal kezdvén egyetlen együttesben sem zenélt. Persze, mindig jó a tapasztalat, mondják a bölcsek, de abban csak reménykedni tudok, hogy ezek a sakkbábuként ugráló srácok egyike sem pattan majd meg, mondván: höhö, találtam jobbat. Mert amint tudjuk, kapuk mindig voltak, vannak és lesznek. Ha pedig már ilyen szépen bemutattam a tagokat, akkor asszem lépjünk is tovább. Stílus terén ugyanis egy igazi visual kei együttest tisztelhetünk bennük, minden cuccossal, ami csak szemszájnak ingere, arról már nem is beszélve, hogy amikor fangirl szememmel megpillantottam Shint, az énekest, lecsaptam a többi srácra is, és ők sem okoztak csalódást: annyira tökéletesen cukik és helyesek, hogy komolyan elgondolkodtam a japánban költözés lehetőségén. Ott csak ilyen jó pasik vannak?
Ryouga, a gitáros: húúú, de hűvös. Ez a titokzatos tekintet...
IV, a basszeros: a legvadabb kinézetű az egész bandában. Azért remélem a Marily Manson fokozatot nem szándékozik elérni.
Shin, az énekes: hát, ööö. Eszméletlen jó pasi, erőteljes hanggal. ( olyan cuki, ari, kawaii desu!-by fangirl Timejja)
Ko-Ki: minden visual kei bandába kell egy hipercuki kissrác, aki minden egyes pillanatban a nyelvét nyújtogatja ovis-szinten, hogy aztán a csajok kawaii!-val kiáltsanak fel. Na, itt ő tölti be ezt a szerepkört. (olyan cukiiii by már megint fangirl Timejja)
Reno: az első képeken még olyan ijesztően nézett ki, hogy féltem tőle. Aztán hirtelen átfestették a haját olyan Shines feelingre, és azóta a no2. nálam. Hát igen, a színek...

Most pedig essen már végre szó a fangirl-ös kirohanásom után egy csöpp szó a zenéről is, amit ezek a srácok játszanak. Tipikus visual kei-es jrock hangzás, nagyon fiatalos dallamokkal és ez volt, ami leginkább megragadta a figyelmemet: annyira jók maguk a dallamok, a hangzás, és Shin hangja, mintha ezeket a srácokat egymásnak teremtette volna az ég. Persze, csak átvitt, zenei értelemben...
A dalszövegek is jó témákkal rendelkeznek (pl.felnőtté válás) ami nálam másik plusz, mert nem igazán bírom, amikor valaki csak buliról, szexről és piáról képes írni, mer’ abból olyan Émi Vájnhózos: Szabadítsatok ki a rehabból!-hatás lesz.
Szóval, eddig nagyon jó, srácok, kíváncsian várjuk a mini albumotokat, ami október 21-étől lesz kapható The ViViD Color címmel. Szerintem már most van jó pár fan, és hogy a lemez még jobban kiszélesíti majd a kört, afelől szinte biztos vagyok. Ha még többet akarsz tudni az együttesről, katt az everything-japan.gp-re, ahol egy komplett leírást találsz a bandáról, és a tagokról. Addig is itt a ViViD első és eddig egyetlen klipje, a Dear! (nézzétek Ko-Ki-t a doboknál, mint egy 10 éves. Hát nem cuki???)

2 megjegyzés:

  1. kezdem én is megkedvelni őket :D de az Alice Nine akkor is a legjobb:)
    üdv:Yume

    VálaszTörlés
  2. Igen, jó kis banda (mind a kettő) :)

    VálaszTörlés