2009. december 24., csütörtök

Merii Kurismasu, Dears! ^-^

Még látni egy-egy hópelyhet az utakon, viszont a karácsonyunk, sajnos nagyon úgy néz ki, nem lesz hófehér. Ennek ellenére azonban egy csodálatos ünnep jött el ismét, remélem senki közületek nem verte el a pénzét (mint Timejja-chan) majd jött rá, hogy a Karácsony nem arról szól, mennyi ajándékot veszel, hanem hogy mivel adod. Mert minden ajándékhoz kell egy kis plusz, és ez a "kis dolog" nem más mint a szeretet. Ha pedig valamit nem szeretből adsz, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy miért is vetted.
Nekem azonban nem kell ezen agyalnom, ugyanis pár napja eszembe jutott valami, amivel meglephetlek titeket és megköszönhetem, hogy látogatjátok az oldalt. Nem került pénzbe, nincs is díszesen becsomizva, de szívvel adom, sok-sok szeretettel becsomagolva. Fogadjátok tehát ajándékul a gondosan összeválogatott Kurisumasu Tracklist-et, azaz Karácsonyi Dalok listáját, melyeket japán előadók énekelnek! Természetesen rövid ismertető is járul a dalokhoz, hogy ne legyen túl egyszerű a dolog ^-^
Boldog Karácsonyt! :)

Kurisumasu Tracklist


1. NICOTINE-All I Want For Christmas Is You
Lassú ballada? Neem. Vérbeli punkfeldolgozással állunk szembe. Kulcsszavak: punk, jrock, lázadás, egész jó kiejtés :)

2. BoA-First Snow
Egy lassú tempójú dal szerelmi történettel körítve és hóval nyakon öntve.
Kulcsszavak: szerelmes, havas, találkozós

3. Ayumi Hamasaki-No way to say
Csodaszép, közepesen gyors karácsonyi ballada, kicsit sem karácsonyi dalszöveggel, de se baj, ha már a dallam nagyon arra hajladozik :)
Kulcsszavak: szerelmes, emlékezős, fájdalmas, balladás

4. L'arc en Ciel-Hurry Xmas
A L'arc en Ciel tagjai a kandalló előtt üldögélve dalolgatnak, forró kakaót szürcsölgetve-az alábbi képet tudnám tökéletesen elképzelni ehhez a dalhoz. Nyugati sztájlba nyomott karácsonyi zene zoknikkal, Santa Curasu-val, meg persze mézeskalács figurákkal :)
Kulcsszavak: nyugis, üldögélős, kandalló fílinges

5. NICOTINE-Last Christmas
Az iménti ücsörgős hangulatot rázza fel a NICOTINE újabb feldolgozásával. Király!
Kulcsszavak: ütős klasszikus, ismételten szép kiejtés

6. SINCREA-Xmas Day
A visual kei banda egy nagyon szép, popos dallal rukkolt elő: gyönyörű dallam, melankólikus kezdet, tökéletes átvezetés, a refrén pedig mindent visz, annyira fülbemászó.
Kulcsszavak: szomorkás, reménykedő, fülbemászó

7. Utada Hikaru-Apple And Cinnamon
Bár Hikki Apple And Cinnamon-ja angol dal, és nem is feldolgozás, "elnézhetjük" neki, hisz gyönyörű dalt kerekített a dalszöveg köré, mely elvileg szintén szerelmi történetet dolgoz fel, jobban mondva egy szerelmi történet végét, de maga a cím (Alma És Fahéj) valamint a dallamok miatt igazán megérdemli, hogy a tracklisten tündököljön :)
Kulcsszavak: almás-fahéjas, illatozó, szomorkodó, télies, utcán sétálós, r&b-s

8. Vidoll-Merry X'mas 2U
Visual kei alkotás, a hangzásból ítélve nem mondanám meg, hogy karácsonyi dal, csak a cím árulkodik erről.
Kulcsszavak: visuálos, gitárszólós, fanoknak szánt track

9. Ayumi Hamasaki-Days
És még egy Ayu! A jpop királynő már számtalanszor bebizonyította, hogy nála szebb télies dalokat nem ír senki. Ezt tökrözi tavalyi műalkotása, a Days is, mely egy télen játszódó szerelemmel szőtt keserédes történet a javából. Legalábbis a dalszöveg, pv és dal összefüggésein alapulva mindenképp. Gyönyörű dal szerelmes karácsonyozóknak-és mindenkinek, aki szeretett már életében.
Kulcsszavak: keserédes, szerelmes, gyöngyszem a fülnek, téli varázslatos

10. Namie Amuro-White Light
Karácsonyi hangulatú popdal, megnyugtató ütemekkel és Namie lágy hangjával.
Kulcsszavak: popos, szerelmes, megnyugtató

11. Bump of Chicken-Merry Christmas
Megnyugtató, táborozó jellegű dal, lassú kezdéssel, majd gyorsabb folytatással. Leginkább az instrumentál árasztja a karácsonyi hangulatot, de az egész dal nagyon jó, szinte magam előtt látom az ünnepien megterített asztalt. Meg a pulykát...:)(vagy csirkét? :D)
Kulcsszavak: ünnepies, skótos, pulykás, lassú, nyugis

12. Mika Nakashima-Yuki no Hana
Ezt nevezem tökéletes befejezésnek! Mika gyönyörű hangja keveredik a zongora eleganciájával. Igazi karácsonyi, télies hangulat :)
Kulcsszavak: balladás, popos, zongorás, sanzonos, télies

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése