2010. április 20., kedd

L'Arc~en~Ciel-Bless

A L'Arc-En-Ciel legutóbbi 2008-as kislemeze óta kámfort játszott a jrock világában, végül aztán 2010 januárjában megrohanták a népet egy új single-el, amiből úgy tűnik, a srácok a Nyugalom szigetén töltötték a kimaradt időt, közben pedig lassú dalokat írtak a szeretetről...


Na jó, azért ennyire nem vészes a helyzet, nem kell megijedni. A 2008-as Nexus rég volt, jó volt, ezért volt mindenki kíváncsi a Bless stílusára, ami azért szépen elüt és L'Arc-en-Ciel dalnak is túl nyugis. Bár, elfogadható, ha úgy vesszük, hogy a Vancouver-i Olimpia hivatalos nyitódala volt. Aztán ott van egy másik track is, ami már jóval inkább kielégítő, a Route666, hogy már keményebbet is halljunk.

Két dalt kapunk, egy áráért!
A korongon teljes egészében két track található, amin ugye szerepel Hyde hangja is. Amin pedig nem, arra rákerült a "hydeless" (Hyde nélküli) illetve "punkless" (Hyde nélküli) verzió. Bár, nekem elég lett volna csupán annyi is, hogy instrumental.

Üdvözlünk a Született Feleségekben!
A cd borító tervét minden bizonnyal Bree Hodge (vagy Van de Kamp, kinek hogy tetszik) tervezte és egyenesen a Lila Akác közt fotózták le. Legalábbis ezt a benyomást kelti ez a tiri-tarka, kicsit impresszionista, virágokkal dúsított Google Earth felvétel. Aranyos, de ez tényleg megy a szegecses karkötőhöz?

Mindent egybe...
Nem lett ez olyan rossz. A Bless viszonylag szép dal, a Route666 pedig megadja azt, amit hiányoltunk a Bless-ből. 2 in 1.

Bless
Előadó: L'Arc~en~Ciel
Megjelenés: 2010. január 27.
A dalokról

Bless
Az áldott dal szépen elüt az előző single-ek sorából lassú, lírai hangzásával, de ez talán megbocsátható, mert elviekben egy szép tracket kapunk. Azért csak elviekben, mert azért nem eszik olyan forrón a ráment-találtam ám hibákat is. Egy idő után a dal eléggé lapossá vált számomra, az egészbe pedig még Hyde ciklon erejű lélegzetvételei is belerondítottak, és egy idő után már nem is tudtam, mire figyelek jobban: a zenére, vagy hogy mikor vesz levegőt.
---Meghallgatom---
Értékelés: 4*

Bless Concerto
Érdekes, de ez a verzió sokkal jobban bejött és átjött, mint az eredeti verzió. Gyönyörű dal, a valódi hangszerek tényleg minőséget hoznak a dalnak, mesés dallam a refrénben ázsiai elemekkel tűzdelve. Csodaszép!
---Meghallgatom---
Értékelés: 5*

Route666 -2010-
Akinek hiányzott már egy igazi Punk-en-Ciel dal, az most befejezheti a sóhajtgatást, mert a Bless túlzott nyugalma és harmóniája szerencsére nem ölte ki a srácokból a rocker-punk szerepet. (akik most össze vannak zavarodva: a L'Arc-En-Ciel Punk en Ciel néven futtat egy alteregót, az a ugyanabban a bandában játszanak punkosabb dalokat. Hogy ennek mi értelme? Ki tudja...)
A Route666 egy szépen összeállított punk-rock szerzemény ütős ritmusokkal és fogós dallamokkal. Aki a Bless-t képtelen volt végighallgatni, ezt tuti imádni fogja.
---Meghallgatom---
Értékelés: 5*

Bless PV
Szebb világ, jobb világ? Az együttes megvalósította! A Bless pv-jében Hyde és barátai sétálgatnak különböző effektek alatt, mellett felett, és persze elengedhetetlen motívum a virág, ugye, mint azt már a borítón láthattuk. Maga a pv annyira nem érdekes, de az effekteket jól megoldották.
---Megnézem---
Értékelés: 5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése