2010. január 9., szombat

Gackt-Stay the Ride Alive (kislemez)

Gacktról egyszerre tudunk sokat és keveset. A japán zene legelismertebb alakja nem szélsőségesen váltogatja alakjait: egyszer lovagias arisztokrata csodás hanggal, és fantasztikus tehetséggel, másszor sötét rocker sokkoló dalokkal. És ez még semmi. Mert ha modellként tűnik fel, akkor kevés női szem marad szárazon, az kétségtelen...

Viszont az biztos, hogy Gackt nagyon jól tud egyensúlyozni rock és rock talaján. Abban a világban, ahol ő is főszereplő ugyanis, egyre több és több igénytelenség üti fel orrát, elsősorban igénytelenség terén. Ilyenkor jönnek a rock-utánzatok, a nyugati sztájlra hajazó különböző stílusjegyekkel felvértezett dalok, melyek lehetnek jó dallamúak, ha kidolgozottságuk rém igénytelen. Gondolok itt a "számítógépes hangszeres kíséretre" vagy éppen a "yeah, yeah, f*ck off" féle dalszövegekre.
Tehát elmondható, hogy Gackt szépen megmaradt az igények talaján, bár ez egy arisztokrata vámpír rockertől el is várható.
Legújabb, Stay the Ride Alive című trackje közepes tempójú rockballada lett, szép hangszeres kísérettel és stílusos ütemekkel spékelve. Aztán találunk még egy klasszikus verziót is, mely egy klasszikus verzió (ezzel most gondolom újat mondtam) Gackt hangja nélkül, amit erősen hiányoltam.
És végezetül essen már szó a borító(k)ról is, révén Gackt modell karrierjének: az egészből annyi jött le, hogy Gackt bármilyen oldalról fényképezve rohadt szexi, és nagyon jól tartja magát, hogy 37 éves kora ellenére 30-at ha mondanék rá. Ez a csávó szép jobbról, balról, felül ás alulnézetből egyaránt. Akkor mibe kössek bele? :O
A cd borítóján Gackt-sama sütkérezik a fényben igazi rockerként, szelíd szemekkel, karját nyújtva-na, ki akar Gackt-tal menni??? :):) (Fangörl, alias DEARS kiadás?)
Szerk: Gackt DEARS-eknek hívja fanjait.

Stay the Ride Alive
Előadó: Gackt
Megjelenés: 2010. 01. 01.


A dalokról

Stay the Ride Alive
Egy fantasztikusan megszerkesztett track. A dal felhőkarcolója (tetőpontja) a refrén lett, főleg a 3:04-és perces résznél, itt jön ki legszebben főhősünk hangja, de azért a többi résznél sem panaszkodhatunk. Gackt hangja gyönyörű, ha fogalmazhatok itt-erős és férfias, kivéve 4:00 percnél, amikor is nagyon nőcisbe torkollik az egész. Tudjuk Gackt, hogy szép, lágy hanggal is rendelkezel, de ez azért annyira nem vágott ide. Szép átvezetések, fogós dallamok, nagyszerű hangszeres kíséret, épp ideillő rockerkedés teszi a dalt tökéletessé. Bár, ugye tudjuk: olyan nincs, hogy tökéletes, csak ahhoz nagyon közelálló :)
Értékelés: 5*

Stay the Ride Alive (Classic Edit)
A dal klasszikus verzióját tisztelhetjük eme dalban, mely elsődleges hangszere a zongora, de a később kiteljesedő hangszeres kíséret teszi igazán kerek egésszé a dolgot.
Az egész nagyon klasszikus, tündérmesébe illő, bár az emelkedett hangzásra várni kell egy jó darabig, addig pedig nem biztos, hogy minden egyes csenddel töltött szünet elnyeri tetszésünket. Ahogy a dalban, itt is a refrének alkalmával jön el a tetőpont, jobban mondva igazából egy teljes refrén alkalmával. Szépnek szép, jónak jó, bár én főként fanvideókban tudnám elképzelni, mert nem hiszem, hogy kőkemény rockerek feltennék ezt az mp3-jukra.
Plusz: mintha hiányzott volna a dal végéről a lezáró rész, és emiatt elég nyitott maradt a dolog.
Értékelés: 4*

Stay the Ride Alive PV
Jól megnézted a borítót? Biztos? Tényleg? Na, akkor most képzeld el, hogy a borító mozog, meg énekel... Semmi különleges nem volt az egész videóban a drága hangszereken játszó csórókon kívül, ami meg számomra elég abszurd volt, mert most könyörgöm, nyomorogni egy Stradivari mellett? :) Gackt fekete cuccban nyomja, amit már a borítón is megismerhettünk, valamint feltűnik egy srác, aki szappanoperás haldoklásba kezd, olyan színpadias módon, majd Gackt hívó szavára életben marad. Nekem ez valahogy nem jött át, de nehéz lehetett összevarázsolni azt a sok embert, így van meg a 4 csillag.
Értékelés: 4*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése